Промоции

САНТОРИНИ – КРАСОТА ОТВЪД ВЪОБРАЖЕНИЕТО

ЦЕНА ОТ : 349 € / 680 лв.

Маршрут: София – Санторини – София

4 дни / 3 нощувки

Дати:  29.04.2016 г.

Санторини е прекрасен остров. Място, което трябва да се види!
В далечното минало Санторини е бил един остров, но след голямо земетресение се е разделил на няколко части и се образувала прочутата Калдера – залива със стръмните брегове. В днешно време Санторини се състои от основен остров с името Санторини или Тира (Thira), Тирасия (Thirassia) – по-малък остров с едно населено място, стария вулкан – Palea Kameni, Nea Kameni – новия вулкан и една скала от бяла вулканична пепел.
Разликата между западната и източната част на острова е огромна въпреки по-малкото от 10 км разстояние.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ДЕН 1 : Програмата започва с изпращане на летище София от представител на фирмата за полет до Санторини. След кацане на летището Ви очаква представител на фирмата-партньор за трансфер до избрания от Вас хотел.
Информационна среща за допълнителни мероприятия и екскурзии, към които можете да се присъедините на място срещу допълнително заплащане.
Нощувка.
ДЕН 2 : Разполагате със свободно време за почивка, самостоятелни или организирани разходки, за да се насладите на очарованието на остров Санторини.
По желание ще можете да посетите град Пиргос, построен на върха на хълм с невероятна панорамна гледка към острова, и да посрещнете един от най-красивите залези в типичното селище Ия.
/Виж екскурзии/
ДЕН 3 : По желание ще имате възможност да се включите в обиколка на Калдерата с лодка. Ще разгледате вулкана, ще се запознаете с вулканичното минало на Санторини, ще можете да поплувате в термични води и ще имате свободно време на остров Тирасия.
/Виж екскурзии/
ДЕН 4 : Освобождаване на стаите до 12:00ч. Oрганизиран трансфер от Вашия хотел до летището в Санторини за полет до София.
Завръщане в България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Изпращане на летище София от представител на фирмата;
 • Самолетен билет за чартърен полет София – Санторини – София с включени летищни такси 79 евро;
 • Посрещане на летище Санторини от представител на фирмата-партньор;
 • Трансфер: летище-хотел-летище;
 • Настаняване за 3 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;
 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Допълнителни екскурзии.
 • Горивна такса – поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
 • Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
 • Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивнато такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 80 г.: 4 евро за 4 дни

ЕКСКУРЗИИ ПО ЖЕЛАНИЕ :

ЗАЛЕЗ В ИЯ : Екскурзията ще Ви заведе до най-старата църква на острова Панагия Епископи, построена по време на владението на император Алексий Комнин (11 в.). След това ще посетите Меса Гония и Пиргос, традиционно селище с цикладска архитектура, византийски църкви и останки от венециански замък. По пътя за Ия ще спрете в Имеровигли, за да се насладите на прекрасната гледка към Калдерата. Ия ще Ви вдъхнови и очарова с красивия си пейзаж и великолепния пурпурен залез над морето.
Връщане около 30 минути след залеза.

 • Цена: 30 евро на възрастен и 15 евро за деца от 2-11.99 год.

Екскурзията включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на руски език

РАЗХОДКА ДО КАЛДЕРАТА : С автобус ще се отправите към новото пристанище Атиниос, откъдето ще се качите на корабче за да стигнете до вулканичния остров Неа Камени. Ще се изкачите по каменист и стръмен път до кратерите на все още активния вулкан. Следващото спиране на корабчето е на втория остров от лава Палеа Камени, където се намират горещите извори, в които ще имате възможност да плувате. След това ще отплавате към остров Тирасия. Там може да се насладите на слъцето и плажа или да посетите традиционнното селище Манолас, до което ще стигнете поклащайки се на гърба на магарета. След около 2 часа корабчето ще се отправи обратно и ще имате възможност да направите страхотни снимки на уникалните скали на Калдерата.
Връщане около: 18:00.

 • Цена: 35 евро на възрастен и 18 евро за деца от 2-11.99 год.

Цената включва: трансфер до корабчето и обратно, и екскурзоводско обслужване на английски или руски език на корабчето
Цената не включва: 2 евро такса вход за вулкана; яздене на магарета Не забравяйте: бански, кърпа, слънцезащитен крем, удобни обувки за изкачването на вулкана

 • Минимален брой участници: 60
 • Краен срок за набирането им: 14 дни преди заминаване
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България 15дни преди датата на заминаване. Провеждат се на Руски език.
 • Програмата може да претърпи промени!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩА:

 • Горивна такса

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩА:

 • Екскурзии – всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България 15 дни преди датата на заминаване. Провеждат се на Руски език.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОЛЕТИТЕ:

Чартърен полет от София на 29.04.16

ПОЛЕТ          ДАТА          ИЗЛИТАНЕ          ЧАС           КАЦАНЕ                    ЧАС
 BUC 137      29-04-2016     София Терминал 1     08:00         Санторини                 09:40
 BUC 138      02-05-2016     Санторини            18:40        София   Терминал 1        20:20

Втори чартърен полет от София на 29.04.16

ПОЛЕТ         ДАТА             ИЗЛИТАНЕ         ЧАС           КАЦАНЕ                ЧАС
 FB 7707      29-04-2016     София Терминал 1  13:00         Санторини              14:45
 FB 7708      02-05-2016     Санторини         13:00        София Терминал 1      14:50